Man verdient fortuin met 'plakkerig' hoofd

Een Amerikaanse man verdient duizenden euro's per week aan een mysterieuze huidaandoening die ervoor zorgt dat blikjes en andere voorwerpen aan zijn hoofd blijven plakken. Bedrijven betalen hem grof geld om rond te lopen met hun product op zijn kale kop.

De poriën van Jamie Keeton uit Illinois, beter bekend als 'Can Head', werken al sinds zijn vroege jeugd als een soort zuignappen. "En mijn lichaamstemperatuur is hoger dan bij anderen, wat de zuigfunctie verder versterkt", vertelt de 47-jarige man aan Daily Mail. Volgens zijn arts is hij de enige persoon in de Verenigde Staten met deze vreemde gave.

Keeton, die is uitgegroeid tot een heuse beroemdheid, heeft net een reis naar Peking achter de rug. Daar vestigde hij een wereldrecord door acht blikjes tien seconden lang op zijn hoofd te houden. Een grote eer, maar ook financieel gezien legt zijn aandoening hem geen windeieren. De Amerikaan verdient er tot wel 1500 dollar per dag mee en voor een weekend krijgt hij soms wel 8000 dollar.

'Can Head' heeft zelfs zijn vaste baan als grafisch ontwerper kunnen opzeggen, omdat hij met zijn zuigende hoofd meer dan genoeg geld binnenhaalt. Waar Keeton zich vroeger schaamde voor de aandoening, is hij er tegenwoordig zelfs een beetje trots op. "Mensen vinden het achterlijk, maar nu krijg ik ervoor betaald. Hoe achterlijk is dat?"

Update: Video toegevoegd