Iggy Pop en Josh Homme geven voorproefje nieuwe plaat

Slechts enkele uren nadat de Amerikaanse muzikanten Iggy Pop en Josh Homme (Queens Of The Stone Age, Eagles Of Death Metal) wereldkundig hadden gemaakt dat ze samen een album hebben gemaakt was het tweetal gisteravond in het programma The Late Show With Stephen Colbert te zien.

In het tv-programma spraken de mannen over de totstandkoming van de plaat Post Pop Depression, die in het diepste geheim werd opgenomen in het plaatsje Joshua Tree (ongeveer 7000 inwoners) in Californië. Homme: "Het is een stuk gemakkelijker om iets geheim te houden als er niemand is aan wie je het kunt vertellen. Dat werkt erg fijn omdat je de mogelijkheid hebt om gewoon fouten te maken en van alles uit te zoeken om zo je eigen weg te vinden. Als je een plaat maakt en niemand weet dat je daar mee bezig bent, dan is het alsof je die plaat alleen voor jezelf maakt. Je bent er vanaf dat moment alleen nog maar om elkaar te prikkelen en te verblinden."

Post Pop Depression is vanaf 18 maart bij de betere platenwinkels in de schappen te vinden. Tot die tijd kun je alvast genieten van de track 'Gardenia' die je hieronder kunt bekijken.