Xandra Brood wil onderste steen boven

Xandra Brood heeft met verbijstering naar de uitzending van Rambam gekeken, waarin Koos van Dijk als ex-manager van Herman Brood valse schilderijen voorziet van een echtheidscertificaat. Ze wil de onderste steen nu boven, vertelde ze in RTL Boulevard.

De makers van Rambam vervalsten een schilderij en lieten dat door Koos van Dijk op echtheid controleren. Van Dijk geeft in de uitzending schriftelijk aan dat het om een echte Brood gaat en levert tegen betaling een echtheidscertificaat. Xandra ontkende in Boulevard dat de familie financieel meeprofiteert van deze praktijken. "We verdienen er niet aan mee en daar ben ik nu wel blij mee, anders werden we hierin meegesleurd", zei de levensgezellin van zanger en schilder Herman Brood (1946-2001).

Ze heeft een advocaat ingeschakeld en heeft momenteel geen meer contact met Koos van Dijk, die ze al in de jaren zeventig leerde kennen toen ze twintig was. Dat er vervalsingen van Brood in omloop waren is bekend, zei Xandra. "Het is een beerput die nu open moet. Er zijn vervalsingen in omloop, maar je komt er zelf bijna niet achter en dan moet je het ook nog eens bewijzen."

Undercoveractie
Koos van Dijk beweert dat hij op de hoogte was van de undercoveractie van Rambam en meespeelde "om het netwerk van vervalsers te kunnen achterhalen en oprollen". Maar Xandra vindt dit weinig geloofwaardig. Ze verwijt Koos dat hij de familie hiervan nooit op de hoogte heeft gesteld, omdat de opnames al een paar maanden geleden waren.

Ze hoopt dat de kwestie een positief einde kent. "Ik wil dat het merk Herman Brood weer zuiver wordt. Dat alles wordt opgehelderd en de vervalsers eruit."

Xandra Brood wil onderste steen boven
Xandra Brood wil onderste steen boven (Foto: BuzzE)