Sela knikkert bedwinger Nadal uit Australian Open

Andy Murray heeft zich met op het oog groot gemak geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Britse nummer twee van de wereld stond tegenover het Australische servicekanon Samuel Groth, maar diens snoeiharde opslag zat Murray niet dwars. Pas in de tweede set wist Groth voor het eerst een game te winnen, onder meer door zijn enige breakpoint in de wedstrijd te benutten. In de derde set had hij weer weinig kans en dus was het snel gedaan: 6-0, 6-4, 6-1. 

Twee andere servicekanonnen plaatsten zich wel voor de derde ronde. John Isner had twee tiebreaks nodig om de Spanjaard Marcel Granollers van zich af te schudden: 6-3, 7-6 (6), 7-6 (2). Datzelfde gold voor Milos Raonic op weg naar winst tegen Granollers' landgenoot Tommy Robredo. De Canadees zegevierde na drie spannende sets van elk ongeveer een uur: 7-6 (6), 7-6 (5), 7-5. Gaël Monfils schakelde als nummer 23 van de plaatsingslijst zijn landgenoot Nicolas Mahut uit: het werd 7-5, 6-4, 6-1 voor de Fransman, die sinds 2005 slechts één keer verder kwam dan de derde ronde.

Update 09.47 uur

In de eerste ronde won Fernando Verdasco nog van Rafael Nadal, nu mag hij zich richten op het dubbelspel met Robin Haase. De Spanjaard verloor van de Israeliër Dudi Sela, 87e op de wereldranglijst. Verdasco won de eerste set, waarin maar liefst vijf keer gebroken werd, maar moest de tweede en derde afstaan. In de vierde set was een tiebreak nodig en daarin kon Sela het tweede matchpoint vieren nadat Verdasco de bal in het net sloeg: 4-6, 6-3, 6-3, 7-6 (4).