Stefan Wilson wil broer Justin eren tijdens Indy 500

Stefan Wilson, de broer van de afgelopen zomer verongelukte IndyCar-coureur Justin Wilson, wil komend seizoen zijn grote broer eren door mee te doen aan de Indy 500. De 25-jarige Brit heeft er goede hoop op dat dat ook zal gaan lukken. "We hebben vorige week overeenkomsten gesloten met drie nieuwe sponsoren dus het gaat zeker de goede kant op," zegt Wilson.

Er zullen ongeveer 20 of 21 rijders meedoen aan het reguliere IndyCar-seizoen. De grid van de Indy 500 bestaat traditiegetrouw uit 33 racers, waardoor er dus nog een dozijn extra racers kan worden ingeschreven voor die race. Die plekken zullen worden gevormd door rijders van teams die alleen aan de Indy 500 meedoen, maar tevens zullen er extra wagens worden ingezet door teams die aan het reguliere seizoen meedoen. "Mijn voorkeur gaat uit naar die laatste groep," stelt Wilson. "Ik denk dat een fulltime-team ons en onze sponsoren de beste kans kan geven. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, maar de tijd verstrijkt en dus moet ik snel de rest van mijn budget bij elkaar rapen."

Mocht hij in mei op de startopstelling van de 100e Indy 500 uit de geschiedenis staan, zal Wilson waarschijnlijk een speciale helm dragen om zijn broer te eren. Zevenvoudig racewinnaar Justin verongelukte vorig jaar augustus op de Pocono Speedway doordat hij brokstukken tegen zijn hoofd aan kreeg die afkomstig waren van de gecrashte wagen van Sage Karam. De betreurde oud-teamgenoot van Jos Verstappen bij Minardi liet een vrouw en twee jonge dochters na.

"Ik zal zeker iets doen om hem te eren," zegt Stefan. "Ik denk heel veel aan hem. Het was onze droom om ooit samen op de grid van de Indy 500 te staan. Dat zou heel bijzonder zijn geweest. Ik denk er aan om met een helm te gaan racen die voor de helft mijn ontwerp is en voor de andere helft die van Justin. Zijn ontwerp zal dan aan de rechterkant staan, in de richting van het publiek."