Top amateurclub WKE toch niet failliet

Amateurvoetbalclub WKE heeft via haar eigen site bekend gemaakt dat de club failliet is. Tijdens de algemene ledenvergadering van de amateurclub vanavond heeft het bestuur van de vereniging aan haar leden meegedeeld dat het faillissement van de club is aangevraagd.

Het bankroet van WKE komt voor velen als een verrassing. De club beleeft sportief gezien zeer goede tijden, ze staan eerste in de Topklasse zondag. Hoe de toekomst er nu uit ziet voor de vereniging, die is voortgekomen uit het woonwagenkamp in Emmen, is onduidelijk. "Door deze aanvraag komt de club in handen van een curator en staat het bestuur buiten spel. De curator beslist wat er met de club verder gebeurt. Een en ander houdt in dat dat er bij WKE niet meer gevoetbald kan worden en dat alles op slot gaat", zo laat de club op haar site weten.

"Een hard gelag, juist nu WKE er sportief zo florissant voor staat. Maar als er meer geld uit gaat dan er binnen komt en dat voor een langere periode, dan houdt het een keer op en dat is nu", aldus voorzitter Willem Zwikker.

Zwikker gaf RTV Drenthe een klein kijkje in de financiële keuken van de club.  Maandelijks moet WKE 28.430 euro ophoesten terwijl er deze maanden juist weinig geld binnen komt. De verwachting van het bestuur is dat de schulden aan het eind van het seizoen zouden zijn oplopen tot 60.000 euro. Ook zou de vereniging nog een claim van de belastingdienst boven het hoofd hangen.

Morgen zal de club contact opnemen met de KNVB om alle teams uit de competitie te halen. Spelers van de lagere teams mogen dan per direct overstappen naar andere clubs. Over de spelers van het eerste team beslist de curator.

Update 21.25 uur

Het nieuws gaat razendsnel in het noorden zo blijkt. RTV Drenthe meldt namelijk dat de club toch niet failliet is. Nadat het bestuur had medegedeeld dat het faillissement was aangevraagd trad het af. Hierop diende zich meteen een opvolger aan en kozen de aanwezige leden Tjeerd Boonstra als nieuwe voorzitter. "De club gaat verder", was zijn heldere mededeling.

Trainer Paul Weermanvatte de bijzondere avond nog even goed samen: "Het was een heel bijzondere avond. Dit moet nog wel een plekje krijgen. Het zou geweldig zijn als de mensen die vanavond zijn opgestaan de redding voor WKE zijn."

Update 22.01 uur

De nieuwe voorzitter heeft gesproken: "Ik kon dit niet laten gebeuren. We zijn de koploper in de topklasse. Ik ga het niet alleen doen, maar ik kan nog niet zeggen wie er met mij de kar gaan trekken. Maar het geld gaat er komen. Dat lukte ons de vorige keer, dus nu ook. Daar vertrouw ik op...." Zo lezen we op RTV Drenthe. De club, die naar het schijnt tonnen te kort komt, zal dus nog wel even in het nieuws blijven. Allereerst omdat WKE nu zondag gewoon tegen AFC zal spelen in de Topklasse.

Top amateurclub WKE failliet (Pro Shots / Erik Pasman)
Top amateurclub WKE failliet (Pro Shots / Erik Pasman)