FOK! Wat een weer: ode aan de sneeuw

Vandaag is het grijs en waterkoud. De mist en laaghangende bewolking lossen heel slecht op waardoor het een sombere dag wordt, zo voorspelt het KNMI. In het zuiden van het land wordt het circa 3 graden, in het noordoosten kan het -2 graden zijn. De zwakke wind komt uit het zuidoosten. Door de vorst van afgelopen nacht is code geel vanwege galdheid nog steeds van kracht. 

Zon op: 08.35 uur
Zon onder: 17.07 uur

In Bulgarije heeft de sneeuw behoorlijk huisgehouden. Dusdanig zelfs dat Dven er compleet lyrisch van wordt: "Dag drie van de sneeuw. Afgelopen nacht heb ik over sneeuw gedroomd. Dat was nadat ik in de avond een kopje sneeuw opgewarmd heb om de inwendige mens te verwennen. Al hallucinerend over sneeuw ben ik in slaap gevallen.Vandaag bij het wakker worden keek ik hoopvol naar buiten.. Maar helaas. 

Het sneeuwde weer. Het sneeuwt harder dan het de afgelopen drie dagen heeft gesneeuwd. Onderweg naar kantoor lopende ben ik over een ijsbeer gestruikeld en heeft een sneeuwpop m'n portemonnee gestolen. De gebruikelijke bedelende zigeuner is vervangen door een rendier met een accordeon. De grond en lucht zijn van sneeuw. Ik zie sneeuw en ik voel sneeuw. Ik ben sneeuw."

Sneeuwpanorama in Bulgarije (Foto: Dven)
Sneeuwpanorama in Bulgarije (Foto: Dven)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 2012 meerde Laura Dekker haar zeiljacht aan in de haven van Sint Maarten. Hiermee rondde ze als jongste solo-zeiler haar reis om de wereld af. 

*  In 1970 vond de eerste commerciele vlucht van de Boeing 747-100 plaats. 

* In 1793 werd Lodewijk XVI van Frankrijk naar de guillotine gebracht.