Waterpolosters met gemak naar halve finale EK

De Nederlandse waterpolosters hebben hun sterke zegereeks uit de poulefase voort weten te zetten in de kwartfinale. Tegenstander Duitsland werd geen kans gegeven en Oranje kon gedurende de hele wedstrijd in de aanval. Met een ruime 19-2 voorsprong kan Oranje zich nu klaar gaan maken voor de halve finale.

In tegenstelling tot gisteren wist Nederland nu wel direct een gat te slaan, binnen vier minuten keek Duitsland al tegen een 4-0 achterstand aan, maar Nederland was nog niet van plan om rustig aan te doen: aan het eind van de eerste periode bedroeg het verschil al acht doelpunten en in de tweede helft van de wedstrijd werd het gat nog eens extra uitgebreid.

Morgenmiddag om 15.45 uur vindt voor Nederland de halve finale plaats. De tegenstander zal of Rusland of regerend kampioen Spanje worden, die vanavond tegen elkaar spelen. Twee jaar geleden verloor Nederland nog de EK-finale van Spanje en beide landen waren voorafgaand aan het toernooi topfavoriet. Rusland werd in de groepsfase al getroffen en werd met gemak verslagen.

Waterpolosters met gemak naar halve finale EK (Pro Shots / Insidefoto)

Submitter:  Bron: FOK!sport