Wang laat opnieuw verstek gaan bij ADO

ADO Den Haag lijkt zo langzamerhand helemaal klaar te zijn met grootaandeelhouder Hui Wang. De Chinees nam de club uit de Hofstad begin vorig jaar over, maar heeft tot nu toe niet de beloofde miljoenen in de club gepompt. Vandaag heeft hij weer verstek laten gaan bij een aandeelhoudersvergadering.

Eerder kwam Wang al niet bij de vergadering van 18 december opdagen, reden voor ADO om de meeting maar helemaal af te gelasten. De overige aandeelhouders, de gemeente Den Haag en de HFC, zullen snel een nieuwe vergadering beleggen om de koers voor de komende weken door te nemen. De directie van ADO heeft vanochtend een gesprek gevoerd met KNVB-directeur Bert van Oostveen.

Hij wil de noodlijdende club helpen waar hij kan, zo meldde hij aan VI. "We lezen ook de berichten in de media en die baren ons zorgen. Vandaar dat wij in contact zijn met de club om onze hulp aan te bieden. Daarbij moet je denken aan een soort van bemiddelende en adviserende rol. ADO is een mooie, grote club, en we vinden dat er een oplossing moet komen voor de ontstane situatie. We maken ons zorgen en zijn bereid om de club hulp aan te bieden daar waar dat kan en daar waar het op prijs wordt gesteld."

Update 16.07 uur
De nood is hoog in Den Haag, zo bleek uit woorden van de Haagse wethouder Tom de Bruijn. "Als er niet heel snel een oplossing komt, krijgt de club eind volgende maand al problemen met het uitbetalen van de salarissen." Er dreigt een tekort van 1,3 miljoen euro. De club werkt aan oplossingen.

Wang laat opnieuw verstek gaan bij ADO (Pro Shots/ANP)
Wang laat opnieuw verstek gaan bij ADO (Pro Shots/ANP)