Tienermeisje wordt slet na tv-talentenjacht

In het Engelse Newcastle upon Tyne is deze week een bizar proces aan de gang. Een niet bij naam genoemde televisietalentenjacht wordt aangeklaagd wegens het uitbuiten van mensen met psychische problemen. Een meisje zegt door de jury van het programma zo te zijn vernederd, dat zij hierna met jan en alleman de koffer indook.

De inmiddels twintigjarige jongedame deed ruim drie jaar geleden mee aan de talentenjacht. Ze was vastbesloten het helemaal te gaan maken als zangeres. Ofschoon zij naar eigen zeggen zeker indruk had gemaakt met haar optreden, werd zij totaal afgebrand.

Het autistische meisje voelde zich enorm gekwetst en vernederd. Om haar zelfvertrouwen weer op te krikken, ging ze met iedere willekeurige vent het bed in. Soms deed zij dingen met tegenzin. Nog niet genoeg hebbende aan de kerels, knoopte ze zelfs een lesbische relatie aan met een Syrische grappenmaakster.

Het meisje, dat helemaal gek is op het showbizwereldje, maakt het nu eindelijk een stuk beter. Haar moeder doet voor haar het huishouden en kookt voor haar. De rechter hoopt nu dat ze weer vol zelfvertrouwen volwassen wordt.