Amy Schumer woedend om seksistische grap

De Amerikaanse comédienne Amy Schumer was niet te spreken over een 'seksistische' grap aan haar adres. Dat schrijft het tijdschrift NME. Een fan had bij de uitreiking van de Critics' Choice Awards een foto met haar gemaakt en die vervolgens op Twitter gezet, vergezeld van een grap, die bij Schumer echter in het verkeerde keelgat schoot.

Schumer ging op de foto met de zeventienjarige filmcriticus Jackson Murphy en zijn vader. Die zette de foto op Twitter met de tekst: "De nacht doorgebracht met @amyschumer. Zeker niet de eerste man die dat ooit heeft geschreven." Het antwoord van Schumer bleef niet uit: "Ik snap het. Omdat ik een hoer ben? Leuk dat ik een foto met je heb genomen. Doe de groeten aan je pa."

Murphy haalde zijn tweet later weg en bood zijn excuses aan Schumer aan. "De tweet die ik eerder plaatste spijt me oprecht. Ik ben geen comedian en het was niet grappig." In een volgende tweet zei hij dat hij had verwacht dat Schumer de grap wel zou waarderen. De comédienne bleek niet lang boos. "Het is goed schat. Ik dacht op dat moment alleen dat jij en je vader aardig waren en het was vervelend om dit te lezen."

Amy Schumer woedend om seksistische grap
Amy Schumer woedend om seksistische grap (Foto: BuzzE)