Sparta op dreef, VVV-Venlo onderuit

Sparta heeft maandagavond optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van achtervolger VVV-Venlo. De Rotterdamse lijstaanvoerder in de Jupiler League was in eigen huis lekker op dreef tegen RKC, al kwam de 5-2 zege niet helemaal probleemloos tot stand. VVV-Venlo verloor bij FC Oss (2-1).

Sparta kwam op Het Kasteel op een 3-0-voorsprong maar werd na rust nog in verlegenheid gebracht door twee tegendoelpunten van Jonathan Kindermans en Steef Nieuwendaal. Aanvoerder Michel Breuer zorgde met een hakje voor de opluchting bij het thuispubliek en Loris Brogno zorgde voor de eindstand.

VVV kwam in Oss op achterstand door een doelpunt van Fatih Kamaci. Torino Hunte zorgde voor de gelijkmaker maar in de slotfase bezegelde Richard van der Venne het lot van de Limburgers. Het gat met Sparta is door het verlies opgelopen tot vijf punten.

NAC

De topper tussen NAC en FC Eindhoven om de derde plek kende een flitsende start. Luis Pedro was de held en de schlemiel van de avond in Breda. De verdediger van NAC scoorde binnen tien minuten twee keer met het hoofd vanuit hoekschoppen. Kevin Brands bouwde voorsprong van de thuisploeg nog verder uit.

Na rust ging Pedro in de fout. Hij duwde de Eindhovense spits Anthony van den Hurk in het strafschopgebied naar de grond en veroorzaakte zo een strafschop en werd met rood van het veld gestuurd. Jinty Caenepeel schoot raak vanaf elf meter, maar toch kon FC Eindhoven tegen tien man niks meer forceren. NAC staat door de zege (3-1) derde, met een punt minder dan VVV.

Jong PSV

Bij Jong PSV vierde Jetro Willems na lang blessureleed zijn rentree in een officiële wedstrijd en de nieuwe Peruaanse aanvaller Luiz Beto da Silva maakte zijn debuut. De bezoekers van MVV werden met 2-0 verslagen.

Jong Ajax wist in de blessuretijd een achterstand tegen Helmond Sport om te buigen in winst (2-3). Door een eigen doelpunt van Steven Edwards en een goal van Zakaria El Azzouzi keerden de Amsterdammers met de volle buit naar huis. FC Volendam had moeten winnen bij FC Den Bosch, maar Erik Schouten schoot in de slotfase een strafschop hoog over (0-0).

Sparta op dreef, VVV-Venlo onderuit (Foto: ANP)