'Integratie moslims vrijwel onmogelijk'

De integratie van moslims in Europa is vrijwel onmogelijk, zegt de Tsjechische president Miloš Zeman. De bestaande getto's en de massale groepsaanranding van vrouwen in Europese steden door moslim-migranten zijn volgens Zeman het bewijs, zo meldt RT.

Zeman deed zijn uitspraak tijdens een interview met de tabloidkrant Blesk. 'De ervaringen van West-Europese landen, waar je getto's en no-go-area's aantreft, én de recente gebeurtenissen laten nog eens zien dat integratie van de moslimgemeenschap in Europa nagenoeg onmogelijk is', aldus de president. 'Laat ze hun cultuur in hun eigen landen houden en niet naar Europa brengen, anders eindigt het zoals in Keulen.'

De Tsjechische president benadrukt dat nieuwkomers zich moeten aanpassen aan de lokale cultuur en tradities, met behoud van hun eigen identiteit. 'Integratie is mogelijk met culturen die gelijkwaardig zijn', aldus Zeman. Hij wijst erop dat Oekraïense en Vietnamese minderheden in Tsjechië wonen en met succes zijn geïntegreerd. De president beloofde ook dat hij zich blijft verzetten tegen een Europese verdeelsleutel voor migranten.

Zeman doet wel vaker stevige uitspraken over integratie en de komst van grote groepen moslims. Vorige maand noemde hij de huidige asielstroom een 'georganiseerde invasie'. Enkele maanden eerder steunde hij een petitie die stelt dat immigratie een fundamentele bedreiging vormt voor de stabiliteit van Europa.

Biddende moslims
Biddende moslims.