Na de bom keert het strooiblad weer terug

Na de jongste test van een waterstofbom door Noord-Korea was het even rustig aan de grens met Zuid-Korea. Maar beide partijen hebben inmiddels hun dagelijkse propagandabombardement weer hervat. Vanuit het zuiden schallen wervelende teksten door luidsprekers over de grens naar het noorden. Het noorden stuurt als vanouds weer ballonnen met miljoenen brochures richting het zuiden.

De ballonnen bereiken zelfs Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. In de brochures wordt de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye bekritiseerd. Juist de president is een grote voorstander van het gebruik van de luidsprekers. Ze beschouwt de teksten als een doeltreffend middel in de psychologische oorlog die de Korea's met elkaar uitvechten. Het ministerie van Defensie in Seoul weet dat het noorden zich enorm ergert aan de popmuziek en aan de kritiek op de grote leider Kim Jong-un die mijlenver te horen zijn.

De spanning tussen noord en zuid zijn door de jongste bomtest op 6 januari weer eens toegenomen. En daarmee wint de propagandaoorlog weer aan waarde.

Na de bom keert het strooiblad weer terug
Na de bom keert het strooiblad weer terug (Foto: ANP)