Tweede seizoen voor Jessica Jones

Het mag geen verrassing heten dat Marvel-serie Jessica Jones, dat sinds november te zien is op Netflix en een goede ontvangst had, een tweede seizoen heeft gekregen. Variety berichtte dit weekend dat Netflix een tweede seizoen, opnieuw bestaande uit 13 afleveringen, heeft besteld.

Jessica Jones viel afgelopen jaar op door de opvallende insteek die deze serie had: de hoofdfiguur behoort niet tot de bekendste uit de Marvel-stal en er was slechts een laag superheldengehalte. Daarnaast is het één van slechts twee door vrouwen geleide series over superhelden die in 2015 in première gingen - de andere is Supergirl. Een andere Marvel-serie met een vrouwelijke hoofdrol die in 2015 van start ging, Agent Carter, valt buiten deze noemer omdat het die serie vooralsnog ontbreekt aan superhelden. Jessica Jones volgde daarnaast de lijn die was ingezet door Daredevil: een meer donkere, volwassen aanpak om het verhaal te vertellen, met meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling dan Marvel-fans gewend zijn van de MCU-films.

De serie introduceerde ook Luke Cage, gespeeld door Mike Colter, aan het publiek. Hij wordt later dit jaar de eerste zwarte Marvel-held met een eigen titel wanneer de naar hem vernoemde serie op Netflix verschijnt. Voordat het zover is, echter, komt Daredevil weer terug; het tweede seizoen daarvan is te zien vanaf 18 maart. Een nieuw seizoen van Agent Carter, in de VS uitgezonden op ABC, begint deze week.

Jessica Jones: Krysten Ritter (Foto: Myles Aronowitz/Netflix)
Krysten Ritter als Jessica Jones (Foto: Myles Aronowitz/Netflix)