Uitslag NEC - Willem II

NEC staat na zondag vijfde in de Eredivisie. Een benutte strafschop van Christian Santos bleek voldoende voor de zege tegen Willem II.

De openingsfase was voor de thuisploeg en het kreeg via Anthony Limbombe en Christian Santos twee mogelijkheden. Met name Santos was dichtbij een treffer. Hij zag zijn kopbal door Jordens Peters van de lijn getikt worden. Erik Falkenburg kon zijn ploeg aan de leiding brengen, maar zijn schot verdween over het doel van de nieuwe doelman van NEC Brad Jones. De enige treffer van de eerste helft viel na 21 minuten.

Een schot van Limbombe belandde op de hand van Dries Wuytens waarna scheidsrechter Jochem Kamphuis de bal op de stip legde. Oog-in-oog met Kostas Lamprou faalde de topscorer van de Nijmegenaren, Santos, niet, 1-0. In een aantrekkelijke eerste helft werd er niet meer gescoord al was Santos met een kopbal op de lat nog dichtbij de tweede treffer.

In het tweede bedrijf waren de kansen schaars. Willem II moest op jacht naar de gelijkmaker maar uitgezonderd via enkele vrije trappen werd de ploeg nauwelijks gevaarlijk. Frank van de Struijk werd in de slotfase bij de Tilburgers met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. NEC wist niet meer te profiteren van de man-meer-situatie waardoor het bij 1-0 bleef.