Uitslag Feyenoord - PSV

PSV heeft de topper van Feyenoord weten te winnen. In De Kuip werd het 2-0 voor de Eindhovenaren, die vooral effectiever omgingen met de geboden kansen. Door de overwinning van PSV staat Feyenoord 8 punten achter op Ajax en 5 punten op de Eindhovenaren.

Het begin van de wedstrijd verliep tam, waarbij PSV op het begin wat gevaarlijker leek. Dat sloeg echter al snel om - vanaf de tiende minuut kwamen de bezoekers maar nauwelijks van de eigen helft. Dit resulteerde in veel dreiging en een schotkans van Miguel Nelom, maar de linksback schoot op Jeroen Zoet. De enige mogelijkheden die de bezoekers kregen in deze fase waren door foutjes in de opbouw van Feyenoord, maar gevaarlijk werden ze niet. Feyenoord sloot de goede fase af met een kans voor de inglijdende Michiel Kramer, maar die werkte de bal over. Hierna kwam PSV wat meer tot voetballen en ging het tot aan de rust, zonder goals, gelijk op.

Een wereld van verschil was het in de tweede helft. Beide ploegen werden bijna direct na het fluitsignaal al een keer gevaarlijk alvorens Hector Moreno een voorzet van Davy Propper onbewaakt binnen kon werken. In de minuten erna probeerde Feyenoord wel wat terug te doen, maar echt heel veel kansen kregen ze niet. Er waren een aantal gekraakte schoten en een aardige mogelijkheid voor Vejinovic na slecht wegwerken van Jeffrey Bruma, maar de middenvelder miste de bal. Aan de andere kant kreeg op de counter Jurgen Locadia een paar schotkansen.

Vanaf de 75e minuut zette Feyenoord de druk er vol op. Dit leidde tot een kopkans van Michiel Kramer die net overging, alvorens hij leek aan te tekenen voor de 1-1. De bal was echter al achter geweest en bovendien werd er buitenspel geconstateerd, dus het doelpunt werd afgekeurd. Na nog een goede kans voor de Feyenoorders werd er in de tegenstoot door PSV getoond hoe het wel moest: Luciano Narsingh besliste de wedstrijd met de 0-2. Hierna kreeg Feyenoord nog wat mogelijkheden op de 1-2 en Luuk de Jong nog een vrije kopkans, maar de eindstand stond al op het bord.

Door de overwinning blijft PSV in het spoor van Ajax, terwijl Feyenoord voorlopig in de wacht zit in de strijd om de titel, zij zullen moeten hopen dat de twee concurrenten flink punten morsen.