Roedel Delfts tuig terroriseert brandweermensen

In Delft was de brandweer vrijdagavond slachtoffer van een stoeptegelaanslag door tuig, weet Omroep West te verhalen.

Om 19 uur reageerde de brandweer op een melding van een brandmelder op het Hugo Grotius College. Eenmaal gearriveerd stelde de spuitgasten vast dat er rook noch vuur viel te bespeuren bij het college. Toen de nobele brandweerlieden terugkeerden naar de kazerne hoorden ze klappen. De brandweerwagen stopte en de koene brandbestrijders stapten uit om een onderzoek naar de herkomst van de geluiden vast te stellen.

Die herkomst was een roedel van ongeveer 25 tuigjes die druk doende waren met stoeptegels tegen het brandweervoertuig smijten. Het uitstappen van de stoere vuurbestrijders moet toch enige indruk hebben gemaakt op het laffe achterlijke roedel, deze gingen er namelijk snel vandoor. De score is twee beschadigde rolluiken. Deze hebben een noodreparatie ondergaan waardoor het blusvoertuig nog wel inzetbaar is.

De brandweerlieden hebben wel de collega's van blauw-blauw ingeseind en aangifte gedaan. Twee oppassers van het college wisten uiteindelijk wel wat namen van individuen uit de roedel, maar dat heeft nog niet geleidt tot aanhoudingen. Er wordt ook onderzocht of het roedel tuig iets van doen heeft met de brandmelding die de brandweer naar de plaats van de aanslag heeft gelokt.