Ubisoft vaag over microtransacties in The Division

Ubisoft gaat groots uitpakken met The Division, dat staat al vast. De Franse uitgever belooft ons een gigantische open wereld met MMO-trekjes, maar over een aantal dingen heerst nog onduidelijkheid. Zo is nog niet duidelijk of The Division DLC, microtransacties of beide zal bevatten, hoewel Ubisoft stellig ontkent dat er microtransacties in de game komen.

"We focussen ons op één ding: de DLC" zegt Magnus Jansen in een interview met Eurogamer. "Ik weet niet of er een wereldwijde definitie is voor microtransacties, maar je betaalt niet om te winnen of om sneller vooruitgang te boeken. We hebben plannen voor DLC - waar we het nog niet over gaan hebben - maar er komen geen microtransacties op de manier zoals ik ze defineer."

Ubisoft bevestigt het statement van Jansen. "Er komen geen microtransacties. Zelfs niet voor vanity items, deze zullen ook verkocht worden als DLC."

Het lijkt erop dat Ubisoft de grenzen opzoekt van wat we nu precies onder microtransacties verstaan. Als we de de definitie van de publisher aanhouden, dan hebben ze gelijk - er komt inderdaad geen online currency die je kan gebruiken om het spel te winnen of om vooruitgang te boeken. Dat gezegd hebbende, vanity items zijn vaak kleine dingen die nauwelijks impact hebben op de gameplay zoals wapenskins en emotes. Deze worden vaak verkocht voor een lage prijs, en onder gamers gelden ze vaak als een microtransactie.

Dus, zijn vanity items een microtransactie of niet? U mag het zeggen. The Division komt uit op 8 maart en is verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

The division
Ubisoft vaag over microtransacties in The Division