Eerste World Cup-medaille bobsleester Dekker

Bobsleester Sanne Dekker heeft voor het eerst in haar loopbaan een World Cup-medaille veroverd. Dat deed de 22-jarige Nederlandse echter niet namens Nederland: ze zit tegenwoordig achter in de slee als remster van de Oostenrijkse Christina Hengster.

In het Amerikaanse Park City zorgde Hengster met Dekker achterin de slee voor een flinke stunt door na de eerste run aan de leiding te gaan. Met 0,02 seconden was haar voorsprong op de Canadese Kaillie Humphries weliswaar minimaal, maa toch kon de 29-jarige Oostenrijkse ook in de tweede run goed partij geven. Humphries boog haar achterstand samen met remster Melissa Lotholz na een fenomenale run wel om in een voorsprong van 0,16 seconden. De derde plek was voor de Amerikaanse Jamie Greubel Poser, die met Lauren Gibbs in haar slee 0,47 seconden toe moest geven op het Canadese duo. De Belgische Elfje Willemsen werd vijfde.

Hengster is dit seizoen met Dekker achter haar bezig aan de grote doorbraak: in vijf races heeft ze nu naast één tweede en twee derde plekken ook nog een vierde en vijfde plaats gehaald. In het World Cup-klassement is ze inmiddels opgeschoven naar de derde plek, achter alleen Humphries en Greubel. Nederland wordt in de World Cup niet meer vertegenwoordigd: Marije van Huijgenbosch is niet meer in de slee te vinden.