Gamen in de klas tijdens eSports-lessen Noorwegen

In augustus van dit jaar begint Garnes Vidaregaande Skule, een school in Noorwegen, met een nieuwe cursus: eSports. Tijdens de lessen worden scholieren de fijne kneepjes bijgebracht van het mooiste vak wat er is: gamen.

De school stelt een gamelokaal beschikbaar met 15 high-end game-pc's. De klassen zullen bestaan uit zo'n 30 leerlingen, waarvan de ene helft vooral aan het gamen zal zijn, terwijl de andere helft bezig is met fysieke activiteiten zoals reflexoefeningen, krachttraining en oefeningen met betrekking tot uithoudingsvermogen.

Er wordt op de school op dit moment een poll gehouden over welke games er tijdens de les in aanmerking zouden moeten komen. Volgens Petter Grahl Johnstad, een docent van de wetenschappelijke studies aan de opleiding, zullen er geen boeken aan de cursus te pas komen. Het gaat volgens hem echter bij lange na niet alleen om het spelen van games, maar is het juist het teamwork waar de focus ligt. "Een game begrijpen is een ding, maar als de communicatie binnen een team niet goed gaat en teamleden niet op elkaar kunnen rekenen, heb je niks", aldus Johnstad.

Games die momenteel in overweging worden genomen als onderwerp van de cursus zijn onder andere Dota 2, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Smite en Call of Duty. De school heeft ook een promotiefilmpje online gezet voor het programma, bekijk 'm hieronder.