Darter Meeuwisse grijpt net naast tourkaart PDC

Darter Yordi Meeuwisse is er op dag twee van de Qualifying School net naast een tourkaart gegrepen. In de finale verloor hij met 5-2 van James Richardson. Meeuwisse pakt wel negen punten voor de ranking en maakt daardoor wel kans om via het eindklassement alsnog een felbegeerde tourkaart te bemachtigen. 

Richardson keert na een jaar afwezigheid terug op het hoogste nivaeu. De Engelsman had tussen 2011 en 2014 ook al een tourkaart. Hij zorgde op het WK van 2012 voor een grote sensatie door in de eerste ronde van Raymond van Barneveld te winnen.  

Meeuwisse moest spelen op 'Nederlandse' bord 10, waar in totaal vier Nederlandse darters moesten aantreden. Meeuwisse werd de bordwinnaar door zelf te winnen van Steve Randall, Kevin Simm en Vincent Kamphuis. Kamphuis weer van Jerry Hendriks en Mareno Michels.  

Ryan de Vreede haalde vandaag de laatste 32 en pakte zo drie punten. Hij bracht zijn totaal op vier Dick van Dijk, die woensdag de laatste zestien haalde, sprokkelde twee punten en bracht zijn totaal op zeven. Mark Oosterhuis heeft er vijf, Vincent Kamphuis drie, Sven Groen twee en tot slot zijn er negen Nederlandse darters met één punt. Alle uitslagen van vandaag zijn hier terug te vinden. 

Naast Richardson wisten ook Ted Evetts, Ryan Meikle en Jonathan Worsley een tourkaart te bemachigen. Vrijdag gaat de Q-School verder met dag drie, waar weer de vier beste spelers van de dag een tourkaart zullen verdienen. Ook worden er punten vergeven aan darters die in de laatste 128 of verder in het toernooi uitgeschakeld worden, waarna zaterdag - na de laatste dag - ook de beste spelers van de puntenranking tourkaarten krijgen.