Darter Colin 'Jaws' Lloyd stopt ermee

Darter Colin Jaws Lloyd heeft besloten zijn dartpijlen aan de wilgen te hangen. De 42-jarige Engelsman gooit al enkele jaren nauwelijks een deuk in een pakje boter, zakte uit de top-64 van de wereldranglijst en raakte daardoor zijn Tour Card kwijt. Hij besloot om zich niet aan te melden voor de Q-School en zo mogelijk een nieuwe toegangspas tot de PDC-toernooien te winnen, maar stopt met professioneel darten.

Lloyd won in zijn hoogtijdagen een flinke reeks titels, met als hoogtepunten de World Grand Prix van 2004 en de World Matchplay van 2005. In datzelfde jaar eindigde hij ook als tweede in het eerste seizoen van de Premier League, achter Phil Taylor. Jaws voerde twee keer de wereldranglijst van de PDC aan: tussen februari 2005 en maart 2006 en van mei 2006 tot januari 2007. In 2002 zette hij op het WK zijn beste prestatie neer door de halve finale te bereiken.

"Het was een zware beslissing, maar ik heb besloten om niet aan de Q-School mee te doen", liet Lloyd weten tegenover de PDC"Het niveau in het PDC-circuit is met de jaren alsmaar blijven stijgen en ik ben daar simpelweg niet goed genoeg meer voor", toont hij zich realistisch. "Ik vind darten nog altijd schitterend en blijf ook zeker demonstraties gooien, wie weet kom ik ooit nog wel terug in het profcircuit."