Doden door lawine die schoolklas bedelft

Bij een lawine die een groep middelbare scholieren in de Franse Alpen heeft bedolven, zijn ten minste twee doden gevallen. Het dodental loopt nog op, meldden Franse media.

De krant Le Dauphiné Libéré meldde dat een veertienjarige scholier was overleden en korte tijd later bezweek nog iemand die door de reddingswerkers uit de sneeuwmassa was gehaald. De medische toestand van twee anderen die uit de sneeuw zijn gehaald, noemde de krant "hopeloos". Ze zouden al een hartstilstand hebben gehad toen ze werdn gevonden. Een vijfde persoon ligt ernstig gewond in en ziekenhuis. Een is er ongedeerd teruggevonden. Naar de rest van de groep wordt nog gezocht door reddingswerkers.

De groep werd woensdagmiddag bij het skiën bedolven onder een lawine tijdens hun schoolvakantie in de Alpen. De groep bestond uit scholieren uit Lyon die werden vergezeld door een of misschien meer volwassen. Ze zouden op een piste hebben geskied die niet voor het publiek geopend was. De lawine was in het skioord Les Deux Alpes, circa 40 kilometer ten zuidoosten van Grenoble.

Doden door lawine die schoolklas bedelft
Doden door lawine die schoolklas bedelft (Foto: ANP)