Froome langer bij Team Sky

Tourwinnaar Chris Froome verlengt zijn contract bij Team Sky tot eind 2018. De dertigjarige Britse renner heeft dat dinsdag zelf aangekondigd op Twitter. Froome rijdt sinds 2010 voor de Britse ploeg. In 2013 en 2015 won hij de Ronde van Frankrijk.

"Team Sky is het fundament geweest voor mijn succes tot dusver, dus het was een hele makkelijke beslissing om langer te blijven. Ik ben trots om voor een ploeg te rijden die heeft aangetoond dat je de grootste wedstrijden kunt winnen zonder doping", aldus Froome in een nadere verklaring. "Vorig jaar was professioneel en persoonlijk een fantastisch jaar en dit is een geweldige manier om aan 2016 te beginnen. Ik ben gemotiveerder dan ooit en ik heb grote doelen voor dit olympische jaar. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Ploegbaas Dave Brailsford legde uit dat hij trots is op zijn kopman. "Chris is niet alleen de meest getalenteerde en toegewijde renners in de wereld, hij is ook een fantastische ambassadeur voor de wielersport. Hij is een winnaar en het is een enorme opsteker aan het begin van het seizoen dat hij langer bij ons blijft. Hij is uit op meer succes en wij zullen hem helpen om dat te bereiken."

Froome langer bij Team Sky
Froome langer bij Team Sky (Foto: ANP)