Meer details Captain America: Civil War in interview met gebroeders Russo

Joseph en Anthony Russo, het duo dat verantwoordelijk is voor de aankomende superheldenfilm Captain America: Civil War, hebben enkele details vrijgegeven over de film. Dat deden ze tijdens een promotiebezoek aan de nieuwe filmstudio in China.

In het interview bespreken de heren regisseurs onder andere het belang van voorganger Winter Soldier voor de nieuwe film, de reis die Captain America af moet leggen en de rol van HYDRA, de terroristische organisatie binnen het Marvel-universum. Bekijk de beelden hieronder. Het is een vrij lang interview, een overzicht van de kernpunten uit het interview kun je onder het filmpje vinden.

Captain America: Civil War verschijnt op 28 april van dit jaar in de Nederlandse bioscopen.

 

"De rol van HYDRA is minder prominent in Civil War dan die in voorgaande delen was. Ondanks dat de organisatie min of meer overwonnen is, is de nalatenschap van de organisatie nog goed te merken. Die nalatenschap zorgt nog steeds voor problemen bij de hoofdpersonen, maar de organisatie staat niet meer centraal als tegenpartij."

"'Thunderbolt' Ross, bij velen bekend als 'de rode Hulk', zal een belangrijke rol hebben in Civil War. Het opvliegerige karakter van Ross is vrijwel verdwenen en hij is veel politieker en gewiekster geworden. Hij zit wel weer achter de Avengers aan omdat superhelden hem altijd een doorn in het oog zijn geweest. In plaats van vol in de aanval te gaan gaat hij ditmaal veel strategischer te werk en tracht hij andere machten tegen de Avengers op te zetten. Hij is behoorlijk veranderd sinds The Incredible Hulk, dat staat buiten kijf. Er is altijd veel mogelijk in Marvel-films, maar een Rode Hulk is uitgesloten in Civil War."

"Spider-Man betreedt de film nadat de Avengers min of meer een kant hebben gekozen. Hij heeft niet een enorme (politieke) impact, maar hij ontwikkelt een zeer persoonlijke relatie terwijl hij een kant kiest. We gaan verder niet in op deze relatie, maar het is een erg bijzonder deel van de film."

"De Winter Soldier heeft als personage een onmisbare rol in het verhaal van Civil War. Met Civil War wilden we niet dat de film alleen maar zou draaien om politiek en personages die debatteren over politieke kwesties; dat zou saai worden. Het is wel zo dat de personages emotioneel verweven zijn met het verhaal; er dient een emotionele 'motor' aanwezig te zijn die de personages in de film drijft tot wat ze doen. De relatie tussen Cap [Captain America] en Bucky, zijn verloren gewaande broer die door HYDRA is gemarteld, is heel belangrijk."

"Captain America is een personage dat ontzettend zware verliezen te verduren heeft gekregen. De reis die hij doormaakt in zowel Winter Soldier als Civil War is een beproeving waarin Cap moet beslissen of hij trouw zweert aan zichzelf en aan degenen waar hij om geeft, of dat hij trouw zweert aan de patriotische taak waar hij zich jaren geleden voor heeft opgegeven. Het is daarnaast de vraag of hij nog wel met dezelfde eerbied naar de beweegredenen van zijn opdrachtgevers kijkt. Al met al een behoorlijk emotionele trip dus."