Moslim geweigerd in Paragon-bèta wegens verdachte naam

Gameontwikkelaar Epic Games is in verlegenheid gebracht doordat iemand de toegang werd geweigerd tot de bèta van hun nieuwste game vanwege zijn naam. De naam zou voorkomen op een lijst van ongewenste sujetten, genaamd de 'Specially Designated Nationals List'.  

Paragon is de nieuwste game van ontwikkelaar Epic Games en komt later dit jaar uit. Het is echter nu al mogelijk om je in te schrijven voor een bèta, zodat je de game kunt uitproberen voordat je hem aanschaft. Dat probeerde Muhammad Khan ook, alleen die kwam helaas niet door de naamkeuring heen. Khan werd verteld dat hij op de betreffende 'Designated Nationals'-lijst stond en dat hij maar even contact moest opnemen met Epic Games.

En zo geschiedde het, zoals hieronder te zien is in de Twitter-uitwisseling. Tim Sweeney, de oprichter van Epic Games, heeft via Twitter zijn excuses aangeboden en wijdt de fout aan een veel te strenge naamfilter als gevolg van handelsrestricties. Inmiddels is alles weer pais en vree tussen Muhammad en Epic Games.

Paragon is een MOBA die ergens in 2016 uitkomt. In de lente van 2016 is er een betaalde Early Access-periode en in de zomer is er een open bèta beschikbaar. De game is in ontwikkeling voor PlayStation 4 en pc.