JOVD vindt Arjen Lubach liberaal van het jaar

De JOVD heeft Arjen Lubach uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar 2015. Lubach krijgt de prijs voor zijn rol als 'waakhond voor de burger tegen de overheid'. Ook roemt de jongerenorganisatie van de VVD zijn pleidooien voor het belang van privacy. Dat staat op de site van de JOVD.

JOVD-voorzitter Matthijs van de Burgwal: "Arjen Lubach weet politieke discussies dichter bij jongeren te brengen en stelt zich vaak op als waakhond voor de burger tegen een te nieuwsgierige overheid. Daarnaast zwengelt hij vanuit een liberale invalshoek discussies aan over diverse onderwerpen, zoals de scheiding tussen kerk en staat." Lubach is cabaretier en heeft zijn eigen tv-programma Zondag met Lubach.

De Liberaal van het Jaar is een jaarlijkse prijs die de JOVD toekent aan een persoon die zich inzet voor belangrijke liberale waarden en ideeën. Eerdere winnaars waren onder meer Hans Teeuwen, Alexander Pechtold en Neelie Kroes. Liberaal van het Jaar 2014 werd de galeriehouder die het boek Mein Kampf van Adolf Hitler te koop aanbood.

JOVD vindt Arjen Lubach liberaal van het jaar
JOVD vindt Arjen Lubach liberaal van het jaar (Foto: ANP)