Woede om mishandeling puppy in Utopia

Onder de kijkers van het televisieprogramma Utopia is grote woede ontstaan na een vermeende mishandeling van een puppy. Op beelden is te zien dat bewoner Ivan, Utopiaan van het jaar 2015, niet geheel zachtzinnig met het beestje omgaat.

Ivan kreeg het hondje, een Mechelse herder met de naam Arthur, vorige week voor zijn verjaardag cadeau van zijn vriendin en medebewoonster Nicole. Een lang gekoesterde wens kwam hiermee uit. Niet iedere bewoner is blij met de komst van Arthur maar Ivan wel. Hij zou dan ook zorg dragen voor het beestje en hem met veel liefde opvoeden.

Nu blijkt echter, tot grote ontsteltenis van de trouwe streamkijkers, dat hij het beestje op een 'hardhandige' manier behandelt. Op beelden is te zien dat Ivan het hondje probeert te corrigeren door hem te 'schoppen'. Woorden als puppyschopper vliegen over het internet. Ivan had zijn voet onder Arthur geplaatst en een schoppende beweging gemaakt waardoor de puppy een soort flikflak maakte.

"Dierenmishandeling!" schreeuwen de Utopiavolgers en deze zijn in actie gekomen door onder andere een online-petitie, met inmiddels bijna 20.000 handtekeningen, op te starten om het beestje uit Utopia te krijgen. Ook werd het incident massaal gerapporteerd op de Facebookpagina van het meldpunt 144. Zij laten weten dat er inmiddels ruim voldoende meldingen zijn binnengekomen om de zaak te gaan onderzoeken.

Ivan zegt zelf veel spijt te hebben van het incident en heeft zijn excuses aangeboden. "Ik hou echt van hem, ik geef om hem en wil graag goed voor hem zorgen. Ik doe er alles aan om goed voor hem te zorgen", zei hij zaterdagavond. De pup zou bijtend op hem zijn afgekomen. "Uit een reactie gooide ik mijn been tegen hem aan en viel hij op zijn rug. Uiteindelijk kwam het goed en heeft hij buiten een plasje gedaan. Er is buiten een hele heisa over. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen buiten."

Wil je meer lezen of weten over Utopia, kijk dan ook eens op ons forum.