'Minstens achttien miljoen Xbox One-consoles verkocht'

Microsoft geeft zelf geen informatie betreffende de verkochte aantal Xbox One-consoles. Gelukkig zijn er andere methoden om hierachter te komen, zoals bewezen door Mary J Foley, een freelance schrijver die Microsoft actief volgt.

De cijfers zijn uiteraard niet bevestigd en een korreltje zout bij het lezen kan dus geen kwaad. Volgens Foley en één van haar bronnen zou het gaan om minstens achttien miljoen consoles. Ze zijn tot dit getal te komen op basis van woorden van Microsoft, die eerder aankondigde dat er meer dan tweehonderd miljoen actieve Windows 10-apparaten zijn. Actief betekent in dit geval dat het besturingssysteem in de afgelopen 28 dagen is gebruikt.

Op basis hiervan is de volgende onderverdeling gemaakt: 180 miljoen pc's, minstens één miljoen smartphones en dus minstens achttien miljoen Xbox One-consoles. Dit getal kan hoger zijn, aangezien consoles niet allemaal gebruikt hoeven zijn de afgelopen maand en nog niet iedereen de update heeft uitgevoerd, die de console Windows 10 bracht.

Ter vergelijking: eerder deze maand maakte Sony bekend dat er 35.9 miljoen PlayStation 4-consoles zijn verkocht.

Xbox One Limited Edition Forza 6 (Microsoft)