Playboy Mansion te koop, Hefner blijft

De beroemde Playboy Mansion gaat de markt op. Dat meldt TMZ.

De beroemde villa wordt officieel komende maand te koop gezet. Ingewijden melden dat het bedrijf Playboy Enterprises, eigenaar van het huis, 200 miljoen dollar (184 miljoen euro) wil hebben voor het optrekje. Makelaars zeggen dat dit een onrealistische prijs is. De Playboy Mansion is namelijk vervallen. De grond is zo'n 60 miljoen dollar waard. Maar vanwege de geschiedenis van de villa schatten zij de waarde ergens tussen de 80 en 90 miljoen dollar.

Aan de koop is ook een aantal voorwaarden verbonden. De opmerkelijkste is dat de nieuwe eigenaar moet toestaan dat Hugh Hefner in de villa blijft wonen. Een andere vreemde voorwaarde is dat geïnteresseerden het huis mogen komen bekijken, maar de slaapkamer van Hugh is verboden terrein.

De villa werd in de jaren zeventig bekend toen Hefner zijn intrek nam en daar wilde feesten organiseerde. De reusachtige woning telt 22 kamers en heeft een wijnkelder, bioscoopkamer, spelletjeskamer, tennisbaan/basketbalveld en een zwembad met waterval en grot.

Playboy Mansion te koop, Hefner blijft
Playboy Mansion te koop, Hefner blijft (Foto: BuzzE)