Volleybalsters op olympische drempel

Nog één wedstrijd moeten de volleybalsters winnen. Als de Oranjevrouwen de finale van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) tegen Rusland tot een succesvol einde brengen, zijn ze zeker van een ticket naar Rio. Bij verlies moet het team zich opnieuw op zien te laden voor een OKT, dit keer het wereldwijde toernooi in Japan in mei.

In Ankara spelen de Russinnen en de Nederlandse vrouwen om één olympisch ticket. Op het EK was Rusland in oktober in de finale te sterk voor Oranje. Revanche heeft nu dus een dubbele betekenis. Bij de bookmakers is Rusland overigens ruim de favoriet, maar met zo'n 30% kans is het voor Nederland zeker niet onmogelijk om te winnen.

Op het Europese OKT begint Oranje steeds beter te draaien. De eerste poulewedstrijd werd nog met 3-2 verloren van Duitsland, maar daarna werden Turkije, Kroatië en Italië stuk voor stuk met 3-0 verslagen. Daarmee was het vooraf gestelde doel - bij de top drie eindigen en zeker zijn van een tweede kans in Japan - bereikt. Directe plaatsing lonkt echter voor de vrouwen.

Volleybalsters op olympische drempel
Volleybalsters op olympische drempel (Foto: ANP)