FOK! Wat een weer: prachtig weer

In het westen en noorden starten we de dag met wat nevel en laaghangende bewolking. Deze trekt in de loop van de ochtend weg, waarna perioden met zon voor kunnen komen. Over het algemeen blijft het vrij droog, het westen kan een buitje tegenkomen.

In het noordoosten is het inmiddels al weer boven het nulpunt: een maximumtemperatuur van zo'n 4 graden, ten opzichte van het warmere zuiden: 8 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten en is matig. Later op de avond kan deze langs de kust krachtig worden. 

Zon op: 08.45 uur
Zon onder: 16.48 uur

Deze kreeg ik van een anonieme user, een schitterende zonsopkomst in Ypenburg. Met extra gratis reflectie van een plant in de ruit. 

Zonsopgang in Ypenburg
Zonsopgang in Ypenburg

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 2012 meldde de Nederlandse Aardolie Maatschappij de ontdekking van Metslawier-zuid, het grootste gasveld op land sinds 1995.

* In 2015 werden twee verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo doodgeschoten in een drukkerij in de Franse gemeente Dammartin-En-Goële.

* In 1986 werd Flevoland de twaalfde provincie van Nederland. Het bestaat uit de voormalige Flevopoloder en Noordoostpolder.