Crusader Kings II: Conclave aangekondigd

Als er iets niets ontbreekt in Crusader Kings II naast de intrige, moordcomplotten en je paarden tot adviseurs benoemen, dan is het wel de hoeveelheid DLC die het spel krijgt. Naast een heleboel kleine pakketten die voornamelijk cosmetische extraatjes bevatten krijgt Crusader Kings II ook zijn elfde grote uitbreiding: Conclave.

In Crusader Kings II kan je dynastie vazallen als onderdanen hebben, en de tijd dat ze rustig op hun krent bleven zitten terwijl jij het land bestuurt is voorbij. Invloedrijke vazallen zullen inspraak willen in je beleid, waarbij het niet uitmaakt hoe geschikt ze daarvoor zijn. Het is van het grootste belang om je conclaaf gelukkig te houden, want hierdoor zullen de vazallen minder snel geneigd zijn complotten tegen je te beramen. Wanneer je je hen negeert, zal je machteloos toezien hoe je koninkrijk instort wanneer de vazallen de oorlog verklaren aan jou en de andere leden van het conclaaf.

Daarnaast zijn er ook wat kleine aanpassingen. Het educatiesysteem voor koningskinderen zal volledig op de schop gaan en er worden nieuwe traits toegevoegd die ze alleen via studie kunnen krijgen. Daarnaast zal er meer focus komen op de niet-agressieve uitbreiding van je rijk en zal moraal een belangrijke rol gaan spelen op het slagveld.

Crusader Kings II: Conclave komt in het eerste kwartaal van 2016 uit en is exclusief voor pc.

Crusader Kings II: Conclave aangekondigd