Eerste teaser voor Daredevil 2

Vorig jaar april bewees Marvel dat het ook een donkere kant heeft, met de kwaliteitsserie Daredevil, die verscheen op Netflix. De ontvangst was goed en smaakte naar meer, en lange tijd was de verwachting dat een tweede seizoen in april van dit jaar zou komen.

De release is echter een maandje eerder dan verwacht: al in maart is Daredevil 2 te zien, en om dit bekend te maken heeft de streamingboer vandaag een eerste teaser trailer vrijgegeven. De video toont geen beelden uit het nieuwe seizoen, maar bevat wel audiofragmenten en zet de toon voor het nieuwe seizoen.

In het nieuwe seizoen introduceert Marvel twee uit eerdere films bekende personages in het Marvel Cinematic Universe. Frank Castle, gespeeld door Jon Bernthal (The Walking Dead) en beter bekend als de Punisher, zal met Matt Murdock in aanraking komen. Daarnaast doet Elektra Natchios, gespeeld door de Franse Élodie Yung, haar intrede als Matt Murdocks ex-vriendin. Zij was ook te zien in de Daredevil-film uit 2003 en de Elektra-spinoff uit 2005, toen nog gespeeld door Jennifer Garner. De Punisher heeft al een redelijke filmgeschiedenis: reeds in 1989 speelde Dolph Lundgren de rol, gevolgd door Thomas Jane in 2004 en Ray Stevenson in Punisher: War Zone uit 2008. Geen van de genoemde (vijf) films werd overigens positief ontvangen, maar gezien de ervaringen met de eerste seizoenen van Daredevil en Jessica Jones zijn de verwachtingen voor deze nieuwe vertolkingen een stuk hoger.

Marvell's Daredevil, bestaande uit 13 afleveringen, is te zien vanaf 18 maart.