'Nicky Byrne voor Ierland naar Songfestival'

Nicky Byrne zou Ierland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Volgens The Mirror wordt het gebruikelijke nationale songfestival van Ierland dit jaar geschrapt door RTÉ, al is dat nog niet bevestigd door deze Ierse publieke omroep.

''De partijen zetten nu nog wat puntjes op de i'', zegt de bron van de krant. Nicky, bekend van de voormalige Ierse boyband Westlife en nu radiopresentator van 2FM, onthulde onlangs dat hij weer muziek aan het maken is. Hij is de studio ingedoken om nieuwe nummers op te nemen.

''RTÉ doet later deze maand mededelingen over het selectieproces'', reageert een woordvoerder van de omroep. De halve finales zijn op dinsdag 10 en donderdag 12 mei. De finale vindt plaats op zaterdag 14 mei. Namens Nederland neemt Douwe Bob deel.

Zelmerlöw

Ierland scoorde de afgelopen jaren niet al te best op het Europese liedjesfestijn. Het land won het songfestival zeven keer, maar dreigt te worden voorbijgestreefd door Zweden dat vorig jaar voor de zesde keer won met zanger Måns Zelmerlöw. Ierland kwalificeerde zich niet voor de finales van 2008, 2009, 2014 en 2015.

Ierland schreef in eigen land songfestivalgeschiedenis door twee jaar achtereen het pop-rapduo Jedward af te vaardigen. De tweeling eindigde in 2011 als achtste met het nummer Lipstick en mocht Ierland het jaar daarop opnieuw vertegenwoordigen. Met het nummer Waterline bereikte Jedward opnieuw de finale en eindigde als negentiende.

'Nicky Byrne voor Ierland naar Songfestival'
'Nicky Byrne voor Ierland naar Songfestival' (Foto: BuzzE)