Dumoulin mikt op Giro en Rio

Tom Dumoulin heeft voor komend seizoen de Ronde van Italië en de Olympische Spelen van Rio als hoofddoelen gesteld. Dat zei de Limburger donderdag in Berlijn bij de teampresentatie van Giant-Alpecin. De Limburger geldt als een van de kanshebbers voor goud op de olympische tijdrit. De Giro begint op 6 mei in Apeldoorn.

"Ik had een superseizoen maar nog niet alles liep zoals ik wenste", keek Dumoulin terug op afgelopen jaar, waarin hij met name uitblonk in de Ronde van Spanje. De Ronde van Frankrijk, waarop hij zijn hoop had gevestigd, liep uit op een teleurstelling. Nadat hij er niet in was geslaagd de openingstijdrit in Utrecht te winnen, leek Dumoulin in de derde rit naar de Muur van Hoei alsnog op weg naar het geel. Maar een valpartij maakte aan al zijn illusies een einde. Dumoulin verdween met een breuk in het schoudergewricht uit de ronde, maar kwam terug met een spectacualir optreden in de Vuelta, waarin hij twee ritten won en tot op de voorlaatste dag om de eindzege meestreed.

Dumoulin moet het in de Giro doen zonder de steun van kersvers ploeggenoot Laurens ten Dam. De van LottoNL-Jumbo overgekomen klimmer richt zich op de Tour de France. "Ik hoop jongens als Warren Barguil aan mooie successen te helpen, bijvoorbeeld in de Tour. Ik heb een goede winter gehad en ben voor het eerst sinds jaren niet ziek geweest." Ten Dam begint zijn seizoen in Parijs-Nice. Hij gaat voorlopig trainen in de Verenigde Staten. Na de Ardenner klassiekers keert hij daar terug, onder meer om mee te doen aan de Ronde van Californië.

Dumoulin mikt op Giro en Rio
Dumoulin mikt op Giro en Rio (Foto: ANP)