Agenten worden op kosten baas gemasseerd

Eerder vandaag meldden we al dat Amsterdam goed bezig is in de strijd tegen illegale prostitutie in massagesalons. Vandaag maakte de gemeente bekend dat ze er nog een schepje bovenop gaan doen.

Oom agent heeft namelijk geluk. Naast het nare, saaie werk van flitsen, achter boeven aan rennen en meters papierwerk afhandelen, krijgen onze jongens er ook eens een leuk klusje bij! Ze mogen zich voordoen als een arme vermoeide man die naar een van die salons gaat om zich te laten masseren. Als hen dan een happy end aangeboden wordt, is de salon in overtreding en kan er werk van gemaakt worden.

De massagesalons, die erom bekend staan illegaal en soms ook gedwongen prostitutie te bedrijven, maken dat natuurlijk niet zomaar bekend dus moeten ze erop betrapt worden. Afgelopen jaar kon de politie het nog af met grootschalige invallen met controleurs, maar dat is te prijzig en tijdrovend om bij alle salons te doen. Op deze manier kunnen de lokklanten meer dan honderd salons in de hoofdstad afwerken.

Slecht nieuws echter voor alle rechterhanden voor de blauwe brigade in de hoofdstad. De woordvoerder heeft er expliciet bijgezegd dat de handhavers natuurlijk niet op het aanbod voor een happy end in mogen gaan. Dat wordt dus nog altijd hun eigen hand haven.