Moslimorganisaties reageren op 'Keulen'

Moslimsorganisaties uit Duitsland hebben eindelijk gereageerd op de islamitische terreur die tijdens nieuwjaar diverse steden teisterde. Niet geheel verrassend is men niet te spreken over de media en de Duitse politiek: de nadruk zou teveel liggen op de afkomst van de amokmakers.

Aiman Mazyek, woordvoerder van de Centrale Raad van Moslims trekt in een interview met Die Welt gretig de begeerde slachtofferkaart. De man is bang dat na de 'incidenten' in Keulen moslims onder algehele verdenking zou komen te staan, hiermee gaat de man er blijkbaar van uit de 'de Duitser' net zo generaliserend denkt zoals hij dat blijkbaar doet.

Als we Mazyek moeten geloven, is er geen enkel verband tussen de afkomst van de daders en de misdrijven die zij gepleegd zouden hebben. Liever wijst hij met het beschuldigende vingertje naar de Keulse politie, die er een zooitje van gemaakt hebben.

Ongeveer dezelfde mening heeft Lamya Kaddor van de Liberale Islamitische Federatie. Alvorens haar quote te lezen, raad ik fijngevoelige Fok!kers aan om eerst even op een stoel te gaan zitten en niets beet te pakken waar mee eventueel gegooid kan worden. Kaddor, zelf van Syrische afkomst legt de schuld van de aanrandingsgolf namelijk neer bij de Duitsers zelf: "Het is meer dan schokkend, vooral als vrouw vraagt men zich af, hoe de veiligheidsdiensten zoiets hebben kunnen laten gebeuren. Als blijkt dat duizend mannen zich hebben georganiseerd om vrouwen lastig te vallen, verwacht ik persoonlijke consequenties voor de autoriteiten en bij de politie".

Daarna wijst het bekende belerende vingertje naar de rechterzijde van de politiek. Kaddor spreekt namelijk over een institutionalisering van seksueel geweld met politieke doeleinden. "De discussie wordt gestuurd door de rechtse hoek. Men doet alsof het schandaal, door de vermeende herkomst van de daders, nóg erger lijkt", aldus Kaddor.

Veel kritiek had Kaddor ook op CDU-politicus Hans-Peter Friedrich. De minister sprak op facebook over een 'zwijgkartel en nieuwsverbod'. Verder liet hij weten dat 'de gevolgen van ongecontroleerde migratie nu niet meer onder het tapijt kunnen worden geschoven'. Iets dat totaal in het verkeerde keelgat van Kaddor is geschoten. "Dat kan toch niet waar zijn. Vooral van een voormalige minister verwacht ik objectiviteit”, waarna ze de mantra herhaalt dat de afkomst van de daders niet relevant is. “Dit is wijdverbreid in Zuid-Amerika en India, dus ook in niet-moslimlanden".

Ook 's lands grootste moslimorganisatie, de DITIB, speelt verstoppertje. Het spreekbuis van de club noemt het 'verwonderlijk' dat er rond het station van Keulen schijnbaar zoveel taferelen hebben kunnen afspelen, zonder dat voorbijgangers of de politie er iets van hebben meekregen. Het feit dat er in de media gesproken wordt over duizend Noord-Afrikanen noemt de man 'verrassend'. De rol van de islam wordt helemaal naar het rijk der fabelen verwezen: "Dat de islam zowel dronkenschap, als diefstal, seksueel misbruik en geweld afwijst is toch algemeen bekend", is het statement van de DITIB