Vader koningin Máxima (87) in ziekenhuis

Jorge Zorreguieta, de 87-jarige vader van koningin Máxima, is opgenomen in het ziekenhuis. De Argentijn ligt op de intensive care met letsel aan zijn schedel, meldt het AD.

Zorreguieta kwam dinsdag ten val in de badkamer tijdens zijn vakantie in de toeristische plaats Villa La Angostura, meldt de Argentijnse krant La Nación. Hij viel achterover op zijn hoofd.

De vader van Máxima heeft de nacht doorgebracht in een privékliniek in de plaats Bariloche, Patagonia. Hij zou nooit buiten bewustzijn zijn geweest en er was geen sprake van levensgevaar. Inmiddels is hij opgenomen in een ziekenhuis in San Carlos.

In november 2014 was er ophef toen Zorreguieta door Argentijnse kwaliteitskranten dood werd verklaard. Dat nieuws ging uiteraard snel rond, maar het bleek dat de kranten zich hadden vergist.

Zorreguieta mocht in 2002 de bruiloft van zijn dochter Máxima en toenmalig kroonprins Willem-Alexander niet bijwonen omdat hij als staatssecretaris van landbouw deel uitmaakte van het gewelddadige Videla-regime.

Jorge Zorreguieta
Jorge Zorreguieta.