Code oranje in meer provincies, ongelukken in noorden

Het KNMI heeft code oranje afgekondigd voor de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland. Net als in de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe is er gevaar voor grootschalige gladheid door ijzel. Ook in de kop van Noord-Holland kan het glad worden door ijzel.

Code geel staat uit voor de provincies Utrecht en de rest van Noord-Holland, waar later vannacht en morgenochtend lokaal gladheid kan optreden als gevolg van ijzel.

IJzel
In delen van de provincies Overijssel, Drenthe en Friesland ijzelt het weer. Meteen vonden verscheidene ongelukken plaats op de A28 ten noorden van Hoogeveen en op de A37, aldus de VerkeersInformatieDienst VID en de ANWB. In een kwartier tijd telde de VID zeven ongevallen.

De weerdiensten en Rijkswaterstaat hadden voor de noordelijke provincies al aanhoudende gladheid voorspeld. Voor Drenthe, Friesland en Groningen is code oranje van kracht. Het vriest er enkele graden. Voor Overijssel, Flevoland, Noord-Holland, Gelderland en Utrecht heeft het KNMI code geel afgegeven. In Twente en de Achterhoek schommelen de temperaturen inmiddels rond het vriespunt.

Code oranje in meer provincies
Code oranje in meer provincies, ongelukken in noorden (Foto: ANP)