Blamage PSV in oefenduel met kampioen Malta

PSV heeft dinsdagavond in een oefenwedstrijd tijdens een trainingskamp verloren van Hibernians FC, de kampioen van Malta. De Eindhovenaren kwamen kort na de aftrap nog gelukkig op voorsprong door een klungelige terugspeelbal, die door Rai Vloet kon worden binnen getikt. Maxime Lestienne en Luciano Narsingh misten grote kansen om het duel nog in de eerste helft te beslissen maar zij faalden.

Na rust gaf PSV de voorsprong weg. Hibernians reageerde alert op balverlies door Jordy de Wijs, Jean Paul Farrugia scoorde. Kort voor het laatste fluitsignaal schoot Jorge Santos Silva op fraaie wijze de winnende treffer binnen voor de thuisclub (2-1).

PSV-trainer Phillip Cocu gebruikte de oefenwedstrijd om veel spelers aan het werk te zien: alle twintig PSV'ers op het wedstrijdformulier kregen speelminuten. Onder hen ook de jongelingen Suently Alberto, Kenneth Paal en Ramon Lundqvist.

Het trainingskamp van de Eindhovenaren op Malta duurt nog tot en met maandag. PSV hoopt nog een oefenduel te spelen.

Blamage PSV in oefenduel met kampioen Malta (Foto: ANP)