Barreda slaat dubbelslag in derde Dakar-etappe

Motorcoureur Joan Barreda Bort heeft de derde Dakar-etappe op zijn naam geschreven. De Spanjaard kwam al vroeg op een kleine voorsprong, maar groter dan enkele seconden is deze voorsprong gedurende de proef niet geweest. Klassementsleider Toby Price stelde teleur en moest acht minuten toegeven, waardoor Barreda de leiding kon overnemen.

Dat de strijd om de etappe-zege een spannende was blijkt wel uit de verschillen tijdens de etappe: tot het einde bedroeg het verschil tussen Barreda en de nummer zes minder dan één minuut. Binnen de top zes waren er dan ook regelmatig positiewisselingen, maar uiteindelijk trok Kevin Benavides aan het langste eind door de tweede plek veilig te stellen op 26 seconden achterstand.

Van de Nederlanders noteerde Frans Verhoeven de snelste tijd. De Yamaha-rijder eindigde op 8:30 van Barreda, wat goed was voor een 38e plek. Een minuut achter hem eindigden Hans Vogels en Robert van Pelt, die de hele etappe binnen vijf seconden van elkaar bleven. Zij eindigden 39e en 40e. In het algemeen klassement blijft Vogels de beste Nederlander op 1:47 achterstand van de leider.

Quads

Bij de Quads was de Zuid-Afrikaan Brian Baragwanath het sterkst, hij wist aan het einde van de etappe de leiding van klassementsleider Ignacio Casale over te nemen, die vier seconden te kort kwam. In het klassement gaat Casale nog steeds aan de leiding, dankzij zijn ruime overwinning van vier minuten in etappe 2. Kees Koolen eindigde de proef op een gedeelde twaalfde plek, op vijf minuten achterstand van de winnaar.

Uitslag motoren etappe 3

Pos.  Coureur  Nat.  Merk Verschil  
1. Joan Barreda Bort SPA  Honda + 02u 30m 37s   
2. Kevin Benavides ARG Honda + 26s  
3. Paulo Goncalves POR  Honda + 52s  
4. Antoine Meo FRA KTM + 53s  
5. Stefan Svitko SVK KTM + 57s  
6. Pablo Quintanilla CHI Husqvarna + 1m18s  
7. Adrien van Beveren FRA  Yamaha + 2m02s   
8. Gerard Farres Guell SPA KTM + 2m12s  
9. Alain Duclos FRA Sherco + 2m21s  
10. Matthias Walkner OOS KTM + 2m52s  
-          
37. Frans Verhoeven NED Yamaha + 8m 30s  
38. Hans Vogels NED KTM + 9m 34s  
39. Robert van Pelt NED Husqvarna + 9m 38s  

Barreda slaat dubbelslag in derde Dakar-etappe (Pro Shots / Dppi)
Barreda slaat dubbelslag in derde Dakar-etappe (Pro Shots / Dppi)