Subsidietrekker wil aandacht

Hij wil graag aandacht, dus laten we hem dat maar even geven: In Den Bosch heeft de politie een portret van de 'kunstenaar' Ralph Posset verwijderd, dat hij zelf aan het standbeeld van een échte kunstenaar bevestigd had. Die van Jeroen Bosch namelijk.

Deze nogal opmerkelijke actie is ten danken aan de ziekelijke jaloezie die Ralph heeft richting het Jheronimus Boschjaar, dat de gemeente voor 2016 in het leven geroepen heeft. Als we Ralph (Ralphie voor vrienden, maar niemand noemt hem zo) mogen geloven, dan is dit een geldverslindend project en zouden die euro's beter in levende legendes zoals hemzelf gestopt kunnen worden.

De narcist wist zijn daad als volgt te rechtvaardigen: "Zoals de grootsheid van Jeroen Bosch door veel van zijn tijdgenoten niet werd herkend, zo wordt ook de genialiteit van mij als kunstenaar maar al te vaak over het hoofd gezien".

Ralph, die wel vaker ter meerdere glorie van zichzelf de media opzoekt, haalde eerder het nieuws door eerlijk te uitten dat hij er nogal een kunst van heeft gemaakt om zo veel mogelijk op de zak van anderen te kunnen teren, teneinde zijn knutsel- en plakwerk te kunnen voortzetten. Naar eigen zeggen harkt hij elke maand een leuke 3000 euro aan subsidies binnen. Niet dat dit genoeg is natuurlijk voor zo'n miskend talent. Zijn doel is om hier 5000 euro van te maken.

Als tegenprestatie voor zijn vorstelijke 'salaris' heeft hij ooit bedacht dat het een goed idee was om enkele van zijn prullen kunstwerken gratis weg te geven. Gek genoeg was hier niet zoveel belangstelling voor. Slechts enkelen van zijn werken verwisselde van eigenaar.

Wie hieronder van plan is om kritiek te leveren op dit aandachtsorgel, moet daar eventjes goed over nadenken. Ralph gaat hier niet altijd even goed mee om, namelijk.