Ferry Doedens kandidaat in Maestro

Acteur Ferry Doedens en columniste Aaf Brandt Corstius doen mee aan het derde seizoen van Maestro. Ze nemen het op tegen onder anderen paralympisch atlete Marlou van Rhijn en zangeres Leona Philippo.

Eerder maakte AVROTROS al bekend dat zanger René Froger en acteur Patrick Stoof dit jaar een poging doen het dirigentenvak onder de knie te krijgen. Marlou van Rhijn kondigde haar deelname aan in de nieuwjaarsuitzending van Ranking The Stars. Leona Philippo deed dit in een interview bij Schiffers.FM op Radio 2.

Ferry, die momenteel afwisselend met Tim Douwsma als Danny Suko te zien is in de musical Grease, zei maandag in RTL Boulevard zin te hebben in het programma. "Het lijkt me te gek om voor zestig man te staan met dat stokje, hoe heet het ook alweer?" Aaf verwacht dat het dirigeren 'ontzettend moeilijk' is. "Maar dat zeg ik ook om me alvast in te dekken."

Nieuwjaarsconcert
AVROTROS zendt het nieuwe seizoen van Maestro uit vanaf zondag 17 januari op NPO 1. De Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als juryvoorzitter. Violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis blijven in de jury.

Zondag januari verzorgt Maestro-presentator Frits Sissing de aftrap van de shows met het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert. In aanwezigheid van de nieuwe Maestro-kandidaten zingen onder anderen Guus Meeuwis, Ilse DeLange en O'G3NE onder begeleiding van een groot symfonieorkest. Tijdens deze show wordt ook bekend wie de laatste bekende kandidaat is die zal proberen een orkest in toom te houden.

Het eerste seizoen van Maestro werd gewonnen door Lenette van Dongen. Spike was de winnaar van het tweede seizoen van het programma. Naar de finale keken vorig jaar ruim 1,4 miljoen mensen.

Ferry Doedens kandidaat in Maestro
Ferry Doedens kandidaat in Maestro (Foto: BuzzE)