FOK! Wat een weer: waterkoud en ijzel

De code oranje, die gisteren werd afgegeven door het KNMI in verband met gladheid in het noordelijke deel van Nederland, is nog steeds van kracht. In Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en op de Wadden kan het tot woensdag glad blijven zo waarschuwt het KNMI. De temperaturen liggen hier onder het nulpunt. In het zuiden klimt de thermometer op tot een graad of 8. 's Avonds zoekt de vorst zijn weg langzaam richting het zuiden. De wind is matig (landinwaarts) tot krachtig (waddengebied) en komt uit het zuidoosten.

Update 07.45 uur: inmiddels is code rood van kracht. 

Zon op: 08.47 uur
Zon onder: 16.43 uur

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik gek op panoramafoto's. Toen Dven dan ook onderstaande foto in het WKN-forum plaatste, heb ik er meteen beslag op gelegd. Prachtig uitzicht! Zoals gewoonlijk, klikbaar voor vergroting!

Veliko Tarnovo in de sneeuw  (Foto: Dven)
Veliko Tarnovo in de sneeuw (Foto: Dven)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1981 werd het Jeugdjournaal voor het eerst uitgezonden, gepresenteerd door Leontien Ceulemans.

* In 1477 sneuvelde Karel de Stoute bij de Slag om Nancy.

* In 2009 werd Ahmed Aboutaleb geïnstalleerd als burgemeester van Rotterdam. Hij is de eerste burgemeester met een dubbele nationaliteit.

* In 2011 brak bij Chemie-Pack in Moerdijk brand uit, waarbij opgeschaald werd naar GRIP-4.