Raikkonen laakt moderne circuits: "Alleen maar Tilke-bochten"

Het zou zomaar kunnen zijn dat Kimi Raikkonen de helft van de tijd dat hij over de circuits raast, geen idee heeft waar hij is. De Finse oud-kampioen vindt de meeste banen namelijk nogal op elkaar lijken. Vooral de moderne circuits, die steevast ontworpen werden door de Duitse architect Hermann Tilke, moeten het ontgelden. Raikkonen laakt vooral het gebrek aan karakter van de diverse banen. "Ze zijn allemaal opgebouwd uit Tilke-bochten," moppert de Fin. 

"Wanneer we naar een nieuw circuit gaan, weten we precies wat we moeten verwachten," stelt hij in het Finse Turun Sanomat. "Ze zien er allemaal hetzelfde uit. Er zijn geen bomen of andere dingen te zien in de omgeving. Natuurlijk is ieder circuit altijd wel wat anders, maar uiteindelijk zijn alle nieuwe circuits opgebouwd uit Tilke-bochten." Raikkonen denkt dan ook met weemoed terug aan zijn debuutjaar 2001. "Ik vond Magny Cours altijd leuk, die baan was anders. Imola was één van de beste circuits en de atmosfeer was er altijd geweldig. Net als op de Nürburgring." 

Raikkonen kan zich ook dit jaar weer opmaken voor een seizoen met een hoog Tilke-gehalte. Onder meer de GP's van Oostenrijk, Maleisië, Bahrein, China, Amerika, Singapore, Rusland, Duitsland en Europa (Azerbeidzjan) zullen allen worden gehouden op banen waar Tilke een hand in heeft gehad.