FOK! Wat een weer: pas op gladheid!

Mijn collega Stephan waarschuwde er gisteravond al voor: lokale gladheid in de ochtendspits. De provincies Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel moeten rekening houden met sneeuwval en bevriezing van natte weggedeelten. Er kan gedurende de dag nog natte sneeuw en/of ijzel vallen. Weggebruikers wordt geadviseerd om hun rijstijl aan te passen aan de omstandigheden.

De rest van het land krijgt te maken met regenval en bewolking, maar doordat de temperatuur boven het vriespunt blijft (tot 9 graden in het zuidwesten) valt de overlast door het weer hier wel mee. Verder lijkt het weer niet helemaal te weten wat het nou wil. In noordelijk Nederland is de wind vrij krachtig en komt ze uit het oosten tot zuidoosten. Zuidelijk Nederland heeft te maken met een matig windje uit het zuiden.

Zon op: 08.47 uur
Zon onder: 16.42 uur

Bondage: "Mijn dakterras is net een ijsbaan, ging bijna op mijn muil toen ik naar buiten ging "

Pas op, het kan glad zijn!  (Foto: bondage)
Pas op! Het kan glad zijn! (Foto: bondage)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1997 won Henk Angenent de 15e Elfstedentocht, Klasina Seinstra won de vrouwenwedstrijd.

* In 1957 werd Elvis Presley goedgekeurd voor de militaire dienst.

* In 1863 maakte James L. Plimpton zijn nieuwe vervoersmiddel wereldkundig en vroeg er meteen octrooi op aan. De rolschaats was geboren.

* In 1958 viel de Spoetnik 1 terug op aarde na 92 dagen in de ruimte geweest te zijn.