Pieters: "Doe niet onder voor Riedewald en Kongolo"

Erik Pieters tekende onlangs een nieuw contract bij Stoke City. De Nederlandse verdediger doet het naar behoren in de Engelse Premier League, maar blijft buiten beeld bij Oranje.

Tegenover de NOS zegt Pieters te balen van het feit dat hij tot nog toe niet is opgeroepen door bondscoach Danny Blind. "Ik weet niet wat de achterliggende gedachte van de bondscoach is. In mijn ogen ben ik goed bezig. Misschien komt het omdat ik voor Stoke City speel en springt dat minder in het oog", vraagt de verdediger zich hardop af.

"Maar Stoke is al lang niet meer een rugbyclub die alleen maar de lange bal hanteert. We spelen goed voetbal en zijn niet voor niets in de voorgaande twee seizoenen negende geworden."

Pieters is teleurgesteld en ziet het spelen voor het Nederlands elftal als een droom. "Ik ben ook nooit gebeld. Dat zou wel fijn zijn, want dan weet ik wat ik misschien nog moet verbeteren. Ik doe in mijn ogen niet onder voor Riedewald en Kongolo."

"Met alle respect, maar spelen in de Eredivisie of Premier League, dat is wel een verschil", vervolgt Pieters. "Ik denk dat ik een waardige linksback ben voor Oranje, met veel ervaring. Bert van Marwijk vond mij wel goed genoeg voor Oranje toen ik nog bij PSV zat. Nu ben ik een betere speler, maar vindt de bondscoach mij niet goed genoeg. Het blijft een keuze van de trainer."

Pieters in duel met Sissoko (Pro Shots / Action Images)
Pieters in duel met Sissoko (Pro Shots / Action Images)