Awesome Games Done Quick gaat van start

Games Done Quick is een initiatief waarin diverse speedrunners samenkomen en, uiteraard, games zo snel mogelijk uitspelen. Dit doen ze twee keer per jaar: één keer in januari en één keer in de zomer. 

Door dit te streamen via onder andere Twitch en prijzen beschikbaar te stellen, proberen ze via donaties zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Tijdens Summer Games Done Quick (vorige zomer) werd er ruim een miljoen dollar opgehaald voor Artsen Zonder Grenzen. Tijdens Awesome Games Done Quick 2016 is het goede doel de Prevent Cancer Foundation.

Games die deel uitmaken van het evenement zijn onder andere Super Mario 64Rayman Legends, Spyro the Dragon, Super Metroid, Castlevania en nog veel meer. De complete lijst (en tijden waarop ze ongeveer plaatsvinden) vind je hier.

Vanmiddag om 17:30 uur Nederlandse tijd begint de pre-show, waarna om 18:00 uur de eerste speedrun begint. Het evenement eindigt volgende week zondag rond 18:00 uur. De speedruns zijn hier te kijken via de website van Games Done Quick of hier via hun Twitch-kanaal.

Om je een indruk te geven van wat er kan gebeuren, vind je hieronder één van de meest indrukwekkende games op het gebied van speedrunning: Yoshi's Island door TriHex. Pro-tip: ga naar 2:06:33 voor één van de moeilijkste skips van de game.